HomevestiPapa primio članove Organizacije za islamsku kulturu i odnose

Papa primio članove Organizacije za islamsku kulturu i odnose

Papa Franjo je jučer u Vatikanu primio sudionike međureligijskog susreta, koji su organizirali Papinsko vijeće za međureligijski dijalog i Organizacija za islamsku kulturu i odnose iz Teherana. U kratkom obraćanju Papa je rekao da iznimno cijeni prisutnost onih koji su doputovali iz Irana kako bi sudjelovali na ovom važnom susretu.

S radošću se prisjetio susreta s iranskim predsjednikom Hasanom Ruhanijem u siječnju ove godine, kao i susreta s potpredsjednicom Irana za ženska pitanja i poslove obitelji, Shahindokht Molaverdi, koja je posjetila Vatikan zajedno s grupom profesorica u februaru 2015. godine. Papa je rekao da je taj susret na njega ostavio pozitivan utisak. Istaknuo je važnost ovog 10. po redu međureligijskog susreta posvećenom dijalogu, a na kraju je na sve prisutne zazvao Božji blagoslov.

Međureligijski susret je završio danas, a tijekom dva dana kršćanski i islamski učenjaci su razmišljali o „Ekstremizmu i nasilju u ime religije“, zatim o temi „Razumski pristup religiji: znak nade za ranjeno čovječanstvo“ kao i temi „Čovječanstvo i njegov zajednički dom; doprinos religije boljem svijetu“. Dodajmo kako su se u decembru 2014. godine članovi Papinskog vijeća i Organizacije za islamsku kulturu i odnose susreli u Teheranu kako bi zajedno promišljali o temi „Konstruktivni dijalog između muslimana i kršćana za dobro društva“.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: