HomevestiPapa svoj imendan proslavio sa siromašnima i beskućnicima

Papa svoj imendan proslavio sa siromašnima i beskućnicima

Papa Franjo je u petak 23. aprila iznenada otišao u Dvoranu Pavla VI. kako bi pozdravio oko 600 siromašnih osoba koje su danas primile drugu dozu cjepiva

U petak, 23. aprila, na spomendan svetoga Jurja, papa Franjo, Jorge Mario Bergoglio, želio je proslaviti svoj imendan s potrebitima. Stoga je otišao u Dvoranu Pavla VI., koja je u siječnju postala vrsta ambulante, posjetiti oko 600 siromaha i beskućnika koji su čekali u redu kako bi bili cijepljeni. Osobe su to kojima pomažu neke rimske karitativne udruge i Misionarke ljubavi svete Majke Terezije.

Kao i 2. aprila, Papa je stigao iznenada, polovicom prijepodneva, te pozdravio prisutne u prostoru predviđenom za cijepljenje. Aplauzi, osmjesi i poneka suza popratili su njegov posjet koji je završio ispred velikog stola na kojemu su bila složena pakovanja keksa, kolača i voćnih sokova. U radosnom raspoloženju i uz izraze naklonosti, brojne su potrebite osobe htjele izraziti Papi zahvalnost za taj dar cjepiva. Kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, danas je cijepljeno nešto manje od 600 osoba od ukupno oko 1400 koje su proteklih tjedana primile prvu dozu.

Sveti Otac nije zaboravio zahvaliti volonterima, potičući ih da nastave u tom zauzimanju. Zahvalio je također, preko apostolskoga milostinjara, kardinala Konrada Krajewskoga, svima koji su pridonijeli proceduri cijepljenja, kao i inicijativi „solidarnoga cjepiva“ koja će omogućiti pristup mnoštvu ljudi koji čekaju cjepivo u siromašnim zemljama.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: