HomevestiPapa uputio video-poruku narodima Čilea i Perua

Papa uputio video-poruku narodima Čilea i Perua

Papa Franjo uputio je video-poruku narodima Čilea i Perùa nekoliko dana prije nego što će pohoditi te južnoameričke zemlje, srdačno pozdravljajući čileanski i peruanski narod. U poruci je istaknuo da dolazi kao hodočasnik radosti Evanđelja, kako bi sa svima podijelio „Gospodinov mir“ i da bi ih „utvrdio u nadi“. Želim se susresti s vama, gledati vas u oči, vidjeti vaša lica i među vama doživjeti Božju blizinu, Njegovu nježnost i Njegovo milosrđe koje nas grli i tješi – istaknuo je Sveti Otac.

Papa je napomenuo da mu je poznata povijest njihovih zemalja, koja je prožeta ustrajnošću i postojanošću. Zajedno s vama želim zahvaliti Bogu za vjeru i ljubav prema Bogu te prema najpotrebitijoj braći i sestrama – rekao je papa Franjo te nastavio – Posebno zahvaljujem za vašu ljubav prema onima koje je društvo odbacilo. Kultura odbacivanja sve više i više gospoduje nad nama. Želio bih sudjelovati u vašim radostima i tugama, vašim teškoćama i nadama, te bih vam htio reći kako niste sami, već da je Papa s vama, da vas čitava Crkva prihvaća, kako vas Crkva promatra.

Papa Franjo je rekao da s njima želi doživjeti mir koji dolazi od Boga, a koji nam je toliko potreban. Samo nam Bog može dati mir – napomenuo je – To je dar koji nam Krist svima daje, to je temelj našega suživota i društva. Mir se temelji na pravednosti i omogućuje nam pronaći prilike za podijeliti zajedništvo i sklad. Trebamo stalno tražiti mir od Gospodina i Gospodin će nam ga udijeliti. Mir Uskrsloga je taj koji nam donosi radost te nas potiče da budemo misionari, oživljavajući dar vjere koja nas vodi prema susretu, prema bratskom zajedništvu iste vjere koju slavimo i širimo – kazao je Papa.

Taj susrest s Kristom Uskrslim – nastavio je Sveti Otac – potvrđuje nas u nadi. Ne želimo ostati usidreni u stvarima ovoga svijeta, već naš pogled ide iznad toga, naše su oči usmjerene prema Njegovu milosrđu koje iscjeljuje naše bijede. Samo nas On nadahnjuje da se ustanemo i idemo dalje. Rukom dodirnuti tu Božju blizinu čini nas živom zajednicom koju mogu potaknuti oni koji su s nama i poduzeti konkretne korake prijateljstva i bratstva. Mi smo braća i sestre koja idu u susret drugima kako bismo se međusobno utvrdili u istoj vjeri i nadi.

Ovo apostolsko putovanje kao i sve nakane koje nosite u svojim srcima povjeravam Blaženoj Djevici Mariji, Majci Amerike, kako bi ih ona, kao dobra Majka, prihvatila i da bi nas naučila putu prema svome Sinu – kazao je Papa te zaključio – Nemojte zaboraviti moliti za mene. Vidimo se uskoro!

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: