HomevestiPapa zahvalio izaslanstvima Bugarske i Sjeverne Makedonije

Papa zahvalio izaslanstvima Bugarske i Sjeverne Makedonije

Na slici: Papa Franjo s izaslanstvom Sjeverne Makedonije  (Vatican Media)

Papa Franjo dirnut poštovanjem bugarskog društva prema starima i djecom koja su primila Prvu pričest; posebno spomenuo misu u Skoplju i susret s mladim Makedoncima različitih vjeroispovijesti

Papa Franjo je ovih dana u audijenciju primio izaslanstva Bugarske i Sjeverne Makedonije. Privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Alessandro Gisotti, u priopćenju je napomenuo da je Papa zahvalio najprije bugarskom izaslanstvu za dobrodošlicu koju su mu pružili prilikom posjeta njihovoj zemlji. Gisotti je istaknuo da je Papa tijekom posjeta Bugarskoj bio posebno dirnut poštovanjem društva prema starima i djecom koja su primila Prvu pričest. Pozdravljajući metropolita Antonija, izrazio je veliko poštovanje prema patrijarhu Neofitu.

Primivši potom izaslanstvo Sjeverne Makedonije, Sveti je Otac zahvalio za dobrodošlicu koju su mu pružile građanske vlasti i narod tijekom posjeta njihovoj zemlji, te je posebno spomenuo misu u Skoplju i posjet memorijalnom centru Majke Terezije iz Kolkate. Osim toga Papa je istaknuo da je bio dirnut susretom s mladim Makedoncima različitih vjeroispovijesti, kao važnim znakom bratstva. Povijesno ste kao narod bili vrata na koja je kršćanstvo ušlo u Europu, a to je velika stvar – zaključio je papa Franjo.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: