HomevestiPapa zaredio novog biskupa za Crkvu u Čileu

Papa zaredio novog biskupa za Crkvu u Čileu

Na slici: Polaganje ruku tijekom obreda biskupskog ređenja  (AFP or licensors)

Otac salezijanac Alberto Ricardo Lorenzelli Rossi u subotu je u bazilici sv. Petra u Vatikanu zaređen za pomoćnog biskupa Santiaga de Chilea. Obred biskupskoga ređenja predvodio je papa Franjo

Katolička Crkva u Čileu, u posljednje vrijeme pogođena teškom krizom zbog skandala u vezi sa zlostavljanjem maloljetnika, jučer je dobila novoga biskupa. Riječ je o msgr. Albertu Ricardu Lorenzelliju Rossiju, ocu salezijancu, kojega je u bazilici sv. Petra u Vatikanu papa Franjo zaredio za pomoćnog biskupa nadbiskupije Santiago De Chile.

Prizivajući u pamćenje dvanaestoricu apostola koje je ustanovio Isus Krist i dar Duha Svetoga kojega im je poslao, Sveti je Otac u propovijedi istaknuo kako je u biskupu okruženom prezbiterima prisutan isti Gospodin naš Isus Krist, vječni veliki svećenik. Krist u službi biskupa nastavlja propovijedati evanđelje spasenja te kroz sakramente posvećivati vjernike. Krist u mudrosti i razboritosti biskupa vodi Božji narod na zemaljskom hodočašću prema vječnoj sreći – rekao je jučer papa Franjo te sve pozvao da s radošću i zahvalnošću prime tog brata koji će biti pridružen biskupskom zboru.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: