HomevestiPapin djelitelj milostinje u Banguiju na otvaranju dječjeg zdravstvenog centra

Papin djelitelj milostinje u Banguiju na otvaranju dječjeg zdravstvenog centra

Na slici: Susret Pape s djecom prilikom posjeta Srednjoafričkoj Republici u novembru 2015. godine

Kardinal Konrad Krajewski otputovat će u glavni grad Srednjoafričke Republike kako bi sudjelovao u ispunjenju obećanja koje je papa Franjo dao bolesnoj djeci prilikom posjeta Banguiju

Papin djelitelj milostinje, kardinal Konrad Krajewski, u glavnom će gradu Srednjoafričke Republike u subotu, 2. marta, otvoriti pedijatrijsku zdravstvenu ustanovu koja je obnovljena i proširena po želji pape Franje. Obnovu je financirala Sveta Stolica, a bolnica “Bambino Gesù” nadgledala je izvedbu radova i preuzela brigu o toj ustanovi.

Ispunjenje obećanja

Uz kard. Krajewskog, otvaranju će prisustvovati ravnateljica bolnice “Bambino Gesù” Mariella Enoc i glavni zapovjednik vatikanske žandarmerije Domenico Giani, koji je u posljednjih nekoliko godina pokrenuo različite inicijative prikupljanja pomoći za Srednjoafričku Republiku. Za vrijeme apostolskog posjeta toj afričkoj zemlji, papa Franjo je 29. novembra 2015. godine, prije otvaranja Godine milosrđa, posjetio dječju bolnicu u Banguiju. Sa sobom je donio lijekove koje je poklonila bolnica “Bambino Gesù” te je tom prilikom djeci koja su se zatekla tamo na liječenju obećao da ih neće zaboraviti.

Dvije godine kasnije, 12. jula 2017. godine, položen je kamen temeljac nove zgrade zdravstvenoga centra, te je započeta obnova postojećih prostora i osnivanje lječilišnog centra za pothranjenu djecu. S građevinskim radovima je, zahvaljujući sporazumima s Vladom Srednjoafričke Republike, također započeo opsežan i detaljan projekt trajne edukacije za lokalno zdravstveno osoblje te zdravstveno – higijenske poduke za obitelji.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: