HomevestiPapina blizina sa stradalima u poplavama u Europi, te sa stanovništvom Južne Afrike i Kube

Papina blizina sa stradalima u poplavama u Europi, te sa stanovništvom Južne Afrike i Kube

Papa je u podnevnom nagovoru, nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, izrazio blizinu stanovništvu Njemačke, Belgije i Nizozemske, potaknuo na mir i sklad u Južnoj Africi te zazvao Gospodina da pomogne kubanskom narodu izgraditi pravednije i bratsko društvo

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja Papa je izrazio blizinu stanovništvu Njemačke, Belgije i Nizozemske, pogođenom katastrofalnim poplavama te upravio Gospodinu molitvu da primi preminule i utješi njihove obitelji.

Potom se osvrnuo na nasilje koje otežava stanje naroda u Južnoafričkoj Republici, koji već trpi zbog gospodarskih i zdravstvenih nevolja prouzročenih pandemijom. Sjedinjujući se s mjesnim biskupima Papa je pozvao sve odgovorne da rade u svrhu mira i surađuju s vlastima kako bi se potrebitima pružila pomoć. Neka se ne zaboravi želja koja je vodila narod Južnoafričke Republike da se preporodi u slozi među svom svojom djecom! – potaknuo je Papa.

Sveti je Otac izrazio blizinu i kubanskom narodu, posebno obiteljima koje najviše trpe u ovom teškom trenutku. Molim Gospodina da mu pomogne izgraditi u miru, dijalogu i solidarnosti sve pravednije i bratsko društvo. Sve Kubance potičem da se povjere majčinskoj zaštiti Gospe od milosrđa iz El Cobre. Ona će ih pratiti na tom putu – rekao je papa Franjo.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: