Homeporuke i poslanicePapina molitvena nakana za mart: sakrament pomirenja

Papina molitvena nakana za mart: sakrament pomirenja

U molitvenoj nakani pape Franje za mart ističe se radost koju donosi sakrament pomirenja i podsjeća da je to milosni susret s ljubavlju i milosrđem, javlja Vatican News. Poruka je to puna nade, u kojoj nas Papa poziva da ponovno otkrijemo snagu osobne obnove koju sakrament ispovijedi ima u našem životu.

Objavljen je video s molitvenom nakanom za mjesec mart koju papa Franjo povjerava cijeloj Katoličkoj crkvi posredstvom Papine Svjetske molitvene mreže.

Ovomjesečni video započinje prizorom u kojem Papa ide na ispovijed. „Kad idem na ispovijed – objašnjava Sveti Otac u video snimci – idem zato da ozdravim i nađem lijeka duši svojoj, da zadobijem novu duhovnu snagu, da prijeđem iz stanja bijede u stanje milosti“.

“U središtu ispovijedi – dodaje – nisu grijesi koje priznajemo nego Božja ljubav koju primamo i koja nam je uvijek potrebna”. Govoreći o primanju tog sakramenta Papa ističe kako „to nije izlazak pred suca, nego ljubavlju ispunjen susret s Ocem koji nas prima i uvijek nam oprašta“.

„U Božjem srcu mi smo ispred svojih pogrešaka“, kaže Sveti Otac u videu ističući moć koju Božja ljubav ima nad našim bićem i djelovanjem. Božja je ljubav ispred svega, ispred naših pogrešaka, pravila, prosudbi i propusta, ističe.

„Molimo da sakrament pomirenja doživimo s obnovljenom dubinom, da iskusimo oproštenje i beskrajno milosrđe Božje. I molimo da Bog dà svojoj Crkvi milosrdne svećenike, a ne mučitelje“, kaže Papa.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: