HomevestiPapine opće audijencije srijedom od 2. septembra otvorene za vjernike

Papine opće audijencije srijedom od 2. septembra otvorene za vjernike

Dvorište svetoga Damaza u Vatikanu

Od sljedeće srijede Papine će se opće audijencije ponovno održavati uz sudjelovanje vjernika, poštujući epidemiološke odredbe. Audijencije će se od septembra održavati u Dvorištu svetoga Damaza, a ulaz će biti slobodan, bez ulaznica

Opće audijencije pape Franje neće se više održavati u biblioteci Apostolske palače, kao u posljednjih nekoliko mjeseci, nego u dvorištu palače, te u prisutnosti ljudi, ali uz poštovanje odredbi u svrhu zaštite od bolesti COVID-19 – objavio je Tiskovni ured Svete Stolice prenoseći odluku Prefekture Papinskoga doma. Od mjeseca septembra će, dakle, na općim audijencijama srijedom ponovno moći sudjelovati i vjernici.

U skladu s epidemiološkim uputama vlasti, audijencije će se održavati u Dvorištu svetoga Damaza u Apostolskoj palači, s početkom u 9 sati i 30 minuta – stoji u priopćenju. Na njima mogu sudjelovati svi koji to žele, i nisu potrebne ulaznice. Ulaz će biti otvoren od 7 sati i 30 minuta, na Brončanim vratima koje se nalaze na desnoj strani kolonade na Trgu svetoga Petra – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: