HomevestiPapini apeli za Nikaragvu, Nigeriju i Mali

Papini apeli za Nikaragvu, Nigeriju i Mali

Na slici: Neljudski napadi u Nigeriji i Maliju

Molimo za brojne žrtve posljednjih neljudskih napada koji su se dogodili u Nigeriji i Maliju

U Nikaragvi se od 27. februara vode važni razgovori radi rješavanja teške društveno-političke krize u kojoj se nalazi zemlja – rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve i istaknuo – Molitvom pratim to zauzimanje i potičem zainteresirane strane da što prije, za dobro svih, pronađu mirno rješenje.

Ovih dana je u Tarragoni, u Španjolskoj, blaženim proglašen Mariano Mullerat i Soldevila, otac obitelji i mladi liječnik koji je život izgubio u 39. godini života, i koji se brinuo o tjelesnim i moralnim patnjama braće, svjedočeći životom i mučeništvom milosrđe i praštanje koji moraju biti na prvom mjestu – rekao je Papa i napomenuo – On nam je primjer opraštanja koje sve nas mnogo košta. Neka se on zauzima za nas i neka nam pomaže kako bismo hodili putovima ljubavi i bratstva, unatoč teškoćama i nevoljama.

Danas slavimo Dan sjećanja na misionare mučenike – rekao je Sveti Otac i istaknuo – Tijekom 2018. godine, u cijelom svijetu brojni su biskupi, svećenici, redovnice i vjernici laici podnijeli nasilje, dok je četrdeset misionara ubijeno, gotovo dvostruko više negoli prethodne godine. Dužnost je cijele Crkve iz zahvalnosti se sjećati te kalvarije braće i sestara našega vremena koji su bili progonjeni i ubijeni zbog vjere u Isusa, ali to nam je i poticaj da hrabro svjedočimo svoju vjeru i nadu u Onoga koji je s ljubavlju na križu zauvijek pobijedio mržnju i nasilje.

Molimo za brojne žrtve posljednjih neljudskih napada koji su se dogodili u Nigeriji i Maliju – rekao je papa Franjo i dodao – Neka Gospodin primi te žrtve, neka izliječi ranjene, utješi obitelji i obrati okrutna srca. Potom je Sveti Otac pozdravio sve prisutne hodočasnike, a među njima i Hrvate koji su došli iz Pule. Sutra je blagdan Navještenja Gospodinova, idem u Loreto, u dom Blažene Djevice Marije – rekao je na kraju Papa i zaključio – To sam mjesto izabrao za potpis apostolske pobudnice koja je posvećena mladima. Molim vas, molite kako bi Marijin DA postao DA svih nas.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: