Homelokalne vestiPatrijarh srpski g. Porfirije pismenim putem čestitao Božić nadbiskupu Hočevaru

Patrijarh srpski g. Porfirije pismenim putem čestitao Božić nadbiskupu Hočevaru

Patrijarh srpski g. Porfirije uputio je 20. decembra 2021. godine mons. Stanislavu Hočevaru, beogradskom nadbiskupu i metropoliti, pismenim putem čestitku za Božić.

Patrijarh u čestitci citirajući knjigu Otkrivenja i dolazak novog neba i nove zemlje (Otk 21, 1), ističe kako su pastiri, kada su čuli anđeoski glas blagovijesti, otrčali da podjele sa čitavim svijetom radosnu vijest. Naglašava da je tako bilo prije više od dvije hiljade godina, tako je i danas, a svatko tko nosi ime Kristovo ovih dana će svjedočiti da je Bog s nama i da zauvijek s nama ostaje. Naime, Isus zaplakavši u štalici svojim rođenjem nagovijestio je radost, a ne plač, svjetlost, a ne tamu, ističe Patrijarh.

Patrijarh se također osvrće na okolnosti u kojima slavimo Božić, naglašavajući da je ovo već druga godina proslave Božića u pandemijskim uvjetima, ali ni to iskušenje i poteškoće ne mogu zaustaviti Božju ljubav koja uvijek tješi i liječi, stoga s pravom možemo kliktati sa sv. Pavlom sve mogu u Onome koji me jača (Fil 4, 13).

Na kraju čestitke Patrijarh Nadbiskupu i svim svećenicima Beogradske nadbiskupije čestita Božić i Novu 2022. godinu, sa želju da radost Božića ispuni njihove duše i srca, a onda i svim kršćanima, kako bismo svi zajedno slavili ime Božje.

KMC 

FOLLOW US ON: