Homelokalne vestiPobožnost prve subote u beogradskoj katedrali

Pobožnost prve subote u beogradskoj katedrali

U subotu 3. juna svečanim misnim slavljem u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, održana je već tradicionalna pobožnost prvih subota.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je o. Lojze Letonja, župnik župe Sv. Ćirila i Metodija sa Banovog brda, uz koncelebraciju vlč. Andreja Đuričeka.

Vernici su se okupili kako bi i ovog puta pozdravili svoju Nebesku Majku ali i kako bi je molili za nastavak duhovne i materijalne obnove Marijanuma.

Vlč. Letonja u svojoj propovedi podsetio je vernike na praznike u čast Majci Božjoj koje vernici širom sveta proslavljaju tokom godine, posebno praznik Bezgrešnog Srca Marijinog koji se slavi 17. juna, kao i praznike kojima je obogaćen skoro svaki mesec u crkvenoj godini a kojim se časti Blažena Djevica Marija.
Na kraju propovednik je dodao da bez obzira gde se čovek, vernik nalazio uvek može da se pomoli i da se zahvali svojoj Nebeskoj Majci, uvek može da uputi jedan usklik na koji podseća i čudotvorna medaljica a to je „O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas, koji se tebi utječemo“ zaključio je vlč. Letonja.

 

 

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: