HomevestiPoruka afričkih biskupa nakon Dana molitve i posta za mir

Poruka afričkih biskupa nakon Dana molitve i posta za mir

Nakon Dana molitve i posta za mir u Demokratskoj Republici Kongo i u Južnom Sudanu, na koji je pozvao papa Franjo, jedan je afrički svećenik, koji se svakodnevno zauzima u ostvarivanju školskih programa u korist najmanjih u svojoj zemlji, poslao poruku vatikanskom Tajništvu za komunikacije.

Mi vas trebamo – stoji u poruci. U Kongu živimo u velikim napetostima. Mi svećenici, odlučni smo u tomu da oslobodimo svoj narod oružjem molitve, i došli smo do trenutka od kojega nema više povratka. Bijeda nije stanje čovjeka stvorenoga na Božju sliku. Hvala vam za vaše misli i molitvu za Kongo. Trebamo vas – istaknuo je svećenik u poruci.

U međuvremenu, upravo je u Kongu sazvana nova manifestacija protiv predsjednika Josepha Kabile. Svrha je inicijative, koju je organizirao Laički odbor za koordinaciju (CLC), koji je blizak Katoličkoj Crkvi, spriječiti da se Kabila ponovno kandidira na izborima koji bi se trebali održati u decembru. Dvije prethodne manifestacije, održane 31. decembra prošle godine, i 21. januara ove godine, sigurnosne su snage spriječile, pri čemu je poginulo najmanje 15 osoba.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: