HomevestiPosjet Jeronima II. papi Franji uoči njegova povratka u Rim

Posjet Jeronima II. papi Franji uoči njegova povratka u Rim

Primas Grčke pravoslavne Crkve Njegovo Blaženstvo Jeronim II. posjetio je papu Franju u Apostolskoj nuncijaturi u Grčkoj, u nedjelju 5. decembra, da bi ga pozdravio prije njegova povratka u Vatikan, izvijestio je Vatican News.

Nadbiskup Atene i cijele Grčke Jeronim II. stigao je u Apostolsku nuncijaturu u večernjim satima. Susret je trajao 30 minuta.

Tijekom susreta Primas i Rimski Prvosvećenik potpisali su se u Knjigu časti.

„Večeras, 5. decembra, na blagdan sv. Sabe, moja pratnja i ja došli smo zahvaliti Papi, našem presvetom rimskom bratu Franji, za njegov posjet Grčkoj. Opraštamo se od njega i želimo mu dobar put. Neka nas blagoslovi Presveti Bog“, napisao je Jeronim II.

Potom je papa Franjo napisao: „S radošću i mirom susrećem svog ljubljenog brata Jeronima II. Zahvaljujem mu na njegovoj bratskoj dobroti, njegovoj krotkosti, strpljenju. Neka nam Gospodin udijeli milost da zajedno nastavimo putem bratstva i mira. Zahvaljujem Njegovom Blaženstvu Jeronimu II. na njegovoj velikodušnosti u pomaganju da hodimo zajedno. Neka Gospodin blagoslovi naše dvije sestrinske Crkve i neka nam pomogne Presveta Majka Božja.“

(IKA/KMC)

 

FOLLOW US ON: