HomevestiPosjet pape Franje zajednici sestara Kćeri kršćanske ljubavi sv. Vinka Paulskoga

Posjet pape Franje zajednici sestara Kćeri kršćanske ljubavi sv. Vinka Paulskoga

Na slici: Papa u posjetu zajednici sestara Kćeri kršćanske ljubavi svetoga Vinka Paulskoga u Rimu; 28. jula 2019.

Zajednica sestara Kćeri kršćanske ljubavi svetog Vinka Paulskog u Rimu prošle je nedjelje imala posebnoga gosta – papu Franju koji je u poslijepodnevnim satima posjetio njihovu provincijalnu kuću Regina Mundi

 

Dva su bila glavna događaja Papina posjeta: prvi je bio susret sa sestrom Marijom Mucci, koja je dugo radila u Domu svete Marte u Vatikanu; a drugi je događaj povezan s jednom neizbrisivom stranicom povijesti. Papa Franjo se, naime, zadržao u kontemplaciji pred posebnom relikvijom svetoga Ivana Pavla II., koja se čuva u kapeli.

Riječ je o okrvavljenoj majici koju je papa Wojtyła imao na sebi onoga dana kada je na njega, 13. jula 1981. godine, počinjen atentat. Na njoj su vidljive mrlje krvi i rupe od metaka, tragovi antiseptika i znakovi rezanja odjeće po dolasku u operacijsku salu u bolnici Gemelli. Odmah nakon operacije jedna ju je medicinska sestra uzela i stavila među gaze, te ju više godina čuvala. Godine 2000., u godini Velikog jubileja, majica je darovana Kćerima kršćanske ljubavi.

Bilo je dirljivo vidjeti papu Franju kako se moli pred relikvijom svetoga Ivana Pavla II. – istaknula je u razgovoru za našu radijsku postaju sestra Maria Rosaria Matranga, odgovorna za kuću Regina Mundi, osvrćući se na Papin posjet. Još smo uvijek uzbuđene zbog tog iznenadnog posjeta pape Franje našoj kući. Jednostavno je pozvonio na vrata rekavši da želi posjetiti našu susestru, sestru Mariju. Sestra Maria je kći kršćanske ljubavi koja je radila u Vatikanu oko 40 godina, dajući svoj život u službi Crkve, kroz ponizno služenje u kuhinji – objasnila je sestra Rosaria te dodala da je Papa odmah otišao do sestre Marije i rekao joj: Kako sam ja došao ovamo, tako ti možeš doći koji dan u Svetu Martu.

Rekla sam papi Franji da imamo tri blaga u kući: Presveto, naše starije i bolesne sestre te siromahe – kazala je s. Rosaria i dodala – Mi smo otvorena vrata. Primamo stare, bolesne sestre, a imamo i menzu za siromahe. Primamo također obitelji koje dolaze na kontrolu u Bambino Gesù ili u druge bolnice u gradu. To su osobe koje si ne mogu priuštiti boravak u hotelu, siromašne osobe kojima je potrebno otvoreno srce više nego otvorena vrata. Imamo i projekt za mame s djecom u nevolji, te suradnju sa Zajednicom svetoga Egidija za prihvat sirijskih migranata. Osim toga, tim otvorenim vratima primamo i drugu braću u nevolji; braću koju nosimo u srcu – istaknula je na kraju sestra Maria Rosaria.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: