HomevestiPotpisan Privremeni sporazum između Svete Stolice i Narodne Republike Kine

Potpisan Privremeni sporazum između Svete Stolice i Narodne Republike Kine

Na slici: Katolička crkva u gradu Daliju, u Kini

Nakon postupnoga i uzajamnoga približavanja danas je u Pekingu potpisan Privremeni sporazum o imenovanju biskupa, u nadi da će pozitivno utjecati na život Crkve u Kini

U okviru susretā između predstavnikā Svete Stolice i Narodne Republike Kine, koji su već dugo u tijeku u svrhu razgovora o crkvenim pitanjima od zajedničkoga interesa, i poradi promicanja budućih dogovora, jučer, 22. septembra 2018. godine, u Pekingu su se sastali msgr. Antoine Camilleri, dotajnik za odnose Svete Stolice s državama, i Wang Chao, zamjenik ministra vanjskih poslova Narodne Republike Kine, odnosno voditelji vatikanskoga i kineskoga izaslanstva.

U kontekstu tog susreta dvojica su predstavnika potpisali Privremeni sporazum o imenovanju biskupā. Spomenuti je sporazum rezultat postupnoga uzajamnoga približavanja, sklopljen nakon dugih promišljenih pregovorā, i predviđa povremene procjene njegove primjene. U njemu se govori o imenovanju biskupā, vrlo važnom pitanju za život Crkve, i stvara uvjete za širu suradnju na bilateralnoj razini.

Zajednička je nada da će taj sporazum poduprijeti plodan i dalekovidan put institucionalnoga dijaloga, te pozitivno pridonijeti životu Katoličke Crkve u Kini, za dobro kineskoga naroda i mira u svijetu.

(rv/kmc)

 

FOLLOW US ON: