Homelokalne vestiPraznik Svete Obitelji. “Postanimo Zvezda onima koji dolaze za nama”

Praznik Svete Obitelji. “Postanimo Zvezda onima koji dolaze za nama”

Dana 27. decembra 2020. godine na blagdan Svete Obitelji, trećeg dana Božićne osmine, svečano Euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja u 10 sati, predvodio je nadbiskup i metropolita beogradski mons. Stanislav Hočevar uz koncelebraciju mons. Marka Čolića.

Župa u Valjevu posvećena je Svetoj Obitelj Isusa, Marije i Josipa, pa je istoga toga dana beogradski nadbiskup predvodio svečano misno slavlje i u već pomenutoj župi Svete Obitelji u Valjevu.

„Duboka vjera jedini je put za ostvarenje naših najdubljih čežnji“

„Želim svakoj porodici posebnu nutarnju snagu koja joj je potrebna u ovim danima“ reči su kojima je otac nadbiskup započeo svoju homiliju. Osvrnuvši se na čitanje, preuzvišeni je podsetio sve vernike da je Abram, kasnije prozvan Abraham imao snagu ostaviti i svoju obitelj, svoj grad i svoju zemlju i uputiti se na Božiji poziv u nepoznati kraj; naglasivši da svako ima mogućnost da izabere želi li ići samo za vlastitim hirovima, da život živi po vlastitim zamislima ili da sluša glas Boga Tvorca i sledi njega, baš kao što je to Abraham učinio, da sledi nutarnji glas a ne svetovni. Priznaćete da taj put nije lak, ali zahteva ustrajnost i žrtvu, ali nosi i nagradu, život; Bog je tako nagradio Saru i Abrahama i u starosti im podario naslednika.
Koračajući nepoznatim putem koji je svakom Bog pripravio u svakom trenutku čovek može zatražiti pomoć od Boga i biće uslišan.

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: