HomevestiPredstavljena knjiga „Gdje je Bog u doba koronavirusa?“ Johna Lennoxa

Predstavljena knjiga „Gdje je Bog u doba koronavirusa?“ Johna Lennoxa

KNJIGA GDJE JE BOG U DOBA KORONAVIRUSA?

U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu u četvrtak, 18. juna, na konferenciji za medije predstavljena je knjiga „Gdje je Bog u doba koronavirusa?“

Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Živimo u jedinstvenu razdoblju, odlučujućem za našu eru. Mnoge su stare sigurnosti nestale i čovjek se, bez obzira na vlastiti svjetonazor, suočava s mnoštvom izazova. Pandemija koronavirusa i sve ono što je ona donijela sa sobom zbunjuje i uznemiruje te se postavlja pitanje kako uopće početi promišljati o njoj i s njom se nositi.

U kratkoj knjizi „Gdje je Bog u doba koronavirusa?“ oxfordski profesor John C. Lennox promišlja o koronavirusu u svjetlu različitih svjetonazora i pokazuje kako kršćanska vjera pomaže dati smisao ovoj krizi, ali i puno više od toga: ona nam daje sigurnu i čvrstu nadu koje se možemo držati u svim okolnostima.

Predgovor hrvatskom izdanju knjige napisao je prof. dr. sc. fra Ante Vučković koji zapaža autorovo traganje za odgovorom na pitanje kako misliti Boga u vremenu pandemije i nadasve kako misliti Boga koji je dobar, sveznajuć i svemoguć, a svejedno nam se događa ovako velika prirodna katastrofa. Kako odgovoriti na uvjerenja koja dolaze iz nekih vjerničkih krugova, a koja pandemiju smatraju Božjom kaznom za otpad svijeta od Boga i golemi razmjer grijeha čovječanstva? A kako odgovoriti ateistima kojima je pandemija još jedna prigoda da istaknu kako je govor o Bogu uzaludan posao?

Sa svim tim pitanjima u knjizi se pozabavio John C. Lennox umirovljeni profesor matematike i filozofije znanosti na Sveučilištu u Oxfordu, poznat i po svojim brojnim javnim debatama s Richardom Dawkinsom, Christopherom Hitchensom i Peterom Singerom.

Knjiga „Gdje je Bog u doba koronavirusa?“ u prijevodu Valentina Findrika dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: