HomevestiPredstavnici crkvi u Svetoj zemlji razmijenili božićne čestitke

Predstavnici crkvi u Svetoj zemlji razmijenili božićne čestitke

U Svetoj je zemlji, povodom božićnih blagdana, u petak održan susret čelnika kršćanskih crkvi

Čestitanje Božića svake je godine prilika da se sastanu vođe kršćanskih zajednica u Svetoj zemlji, što je važno za izgradnju i potvrdu bratskoga dijaloga. Kustos Svete zemlje, otac Francesco Patton, stoga je, zajedno s drugim članovima franjevačke Kustodije, u petak održao primanje na koje su se odazvali predstavnici grčke, armenske, koptske i sirijske pravoslavne Crkve, kao i predstavništvo Latinskog jeruzalemskog patrijarhata.

Kako stoji u priopćenju franjevačke Kustodije, grčki je pravoslavni patrijarh Teofil III. u svojoj čestitci podsjetio na pozitivnu suradnju među crkvama u Svetoj zemlji u započinjanju druge faze obnove bazilike Svetoga groba te istaknuo važnost očuvanja kršćanskog obilježja Jeruzalema. Nadam se da će doći dan kada ćemo svijetu pokazati da je Crkva u Jeruzalemu doista jedna – rekao je pak tom prilikom kustos Svete zemlje te zajamčio molitvu za mir u Siriji.

Apostolski upravitelj Latinskog jeruzalemskog patrijarhata, nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, prisutnima je poželio da ih Gospodinova svjetlost rasvijetli u dragocjenoj službi koju im je povjerila Crkva. Predstavnicima je crkvi u Svetoj zemlji, osim toga, rekao da im njihova služba omogućuje upoznati ljude koji su došli iz svih krajeva svijeta kako bi susreli Boga koji je sebe ogrnuo našim tijelom, a nas obukao svojom svjetlošću. Članovi Kustodije Svete zemlje istoga su dana posjetili Melkitski patrijarhat.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: