HomevestiPrije godinu dana započeo s radom vatikanski Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja

Prije godinu dana započeo s radom vatikanski Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja

Prije godinu dana, točnije 1. januara 2017. godine, započeo je s radom Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, koji je papa Franjo ustanovio motu proprijem „Humanam progressionem“. Taj je dikasterij objedinio četiri papinska vijeća: za pravdu i mir, Cor unum, za dušobrižništvo selilaca i putnika, te za dušobrižništvo zdravstvenih djelatnika.

Nastavili smo organizirati razne skupove o nuklearnom razoružavanju, o nejednakosti u pristupu medicinskoj skrbi, o sindikalnom pitanju, o poduzetništvu, te o drugim temama – kazala je u razgovoru za našu radijsku postaju Flaminia Giovanelli, dotajnica dikasterija. Sljedeće ćemo se godine ponovno baviti vodom, jer će biti održan novi svjetski forum o vodi, a potom i klimatskim promjenama te Amazonijom, sa sinodom o njoj.

Prošle je godine Sveta Stolica sudjelovala na međunarodnoj izložbi o energiji u Astani – dodala je Giovanelli te primijetila – bilo je vrlo zanimljivo jer smo mogli istaknuti duhovni dio; mogli smo govoriti o stvorenomu. Osim toga, u paviljonu Svete Stolice postojao je prostor namijenjen za molitvu – istaknula je Flaminia Giovanelli.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: