Homelokalne vestiPrimiti Riječ Božju iz ruku Crkve

Primiti Riječ Božju iz ruku Crkve

U utorak 10. aprila 2018., u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, u sklopu kateheza Neokatekumenskog puta, monsinjor Stanislav Hočevar, nadbiskup beogradski, predao je primjerke Biblije onima koji su slušali kateheze i članovima 1. neokatekumenske zajednice beogradske katedrale.

To je znakovit i vrlo važan čin, jer simbolizira poslušnost i vjernost naučavanju Crkve. Samo Crkva, ovdje predstavljena svojom glavom, monsinjorom Hočevarom, može tumačiti Riječ Božju s autoritetom i u istini, bez krivog nauka ili svojevoljnog interpretiranja.

Monsinjor Hočevar je u obredu naglasio važnost Riječi Božje koju Biblija sadrži i koja u crkvenoj zajednici postaje živa i aktualna te nam i danas govori i osvjetljava našu stvarnost i prilike u kojima se nalazimo. Posebno se obratio mladima, tumačeći kako je važno poznavati znakove u liturgiji i označio je ambon kao kamen odvaljen s Kristovog groba, koji glasno obznanjuje da je Krist živ i danas govori svojoj Zaručnici, Crkvi okupljenoj u zajednici vjernih.

Poslije obreda primanja Knjige života iz ruku Crkve, zajedništvo se nastavilo agapeom, gozbom ljubavi koju su pripremili svi sudionici ovoga slavlja.

(D. T./kmc)

FOLLOW US ON: