HomevestiProgram Papina putovanja u Maroko

Program Papina putovanja u Maroko

Na slici: Logo putovanja pape Franje u Maroko, 30. i 31. marta 2019.

Papa Franjo će 30. marta otputovati u Maroko; bit će to njegovo 28. apostolsko putovanje u okviru kojega će posjetiti glavni grad Rabat. Na programu su, među ostalim, susreti s kraljem Muhamedom VI., s marokanskim narodom, imamima, te migrantima o kojima se brine biskupijski Caritas

Tiskovni je ured Svete Stolice objavio detaljni program apostolskoga putovanja pape Franje u Maroko, na kojemu će biti 30. i 31. marta, a koje je, na prijedlog lokalnih vlasti, ograničeno samo na glavni marokanski grad Rabat, iako je u početku bilo najavljeno da će Papa poći i u Casablancu. To 28. međunarodno putovanje pape Franje, „služitelja nade“ – kako glasi tema njegova pohoda – započet će u subotu, 30. marta, prijepodne, u rimskoj zračnoj luci u Fiumicinu, iz koje će poletjeti prema Rabatu. Papa bi u međunarodnu zračnu luku u tom gradu trebao stići u 14 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 15 po europskom, gdje će se odmah održati program dočeka.

Nakon svečanosti dobrodošlice koja će se održati na trgu ispred kraljevske palače, Sveti će Otac poći u kurtoazni posjet kralju Muhamedu VI., a potom će se na prostoru ispred džamije Hassan susresti s marokanskim narodom, vlastima, predstavnicima građanskoga društva i s diplomatskim zborom. Tog će poslijepodneva papa Franjo posjetiti i mauzolej Muhameda V., a nakon toga će ući u Institut Muhamed VI. za formaciju imamā i propovjednikā. Prvi će dan putovanja Papa završiti u sjedištu biskupijskoga Caritasa, gdje će se susresti s migrantima.

U nedjelju, 31. marta, Sveti će Otac u jutarnjim satima posjetiti seoski centar socijalne službe u Témari, u predgrađu Rabata, koji vode Kćeri milosrđa. Nakon toga će se u katedrali susresti sa svećenicima, redovnicima, Bogu posvećenim osobama te članovima Ekumenskoga vijeća Crkvi. Nakon objeda s marokanskim biskupima, Papa će u 14 sati i 45 minuta slaviti misu u sportskom centru Princ Moulay Abdellah, nakon koje će se oprostiti od Maroka i vratiti u Rim.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: