Homelokalne vestiProslava blagdana Svetih Arkanđela u Kraljevu

Proslava blagdana Svetih Arkanđela u Kraljevu

Na blagdan Svetih Arkanđela, u Kraljevu je 29. septembra svečano proslavljen zaštitnik župe arkanđel Sveti Mihael. Svečanu svetu misu predslavio je beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar sa župnikom domaćinom vlč. Antonom Kragolom, župnikom Kragujevca i bivšim župnikom Kraljeva vlč. Stipom Vinojčićem i župnikom Valjeva vlč. Leonidom Bevzom. Zbog mera propisanih u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, sveta misa je služena uz pridržavanje mera socijalne distance. Ipak, proslavi zaštitnika župe u Kraljevu odazvao se lep broj vernika.

Na početku euharistijskog slavlja velečasni Anton Kragol je svima poželeo dobrodošlicu, posebno se zahvalivši ocu nadbiskupu na želji da, i pored rizika zbog pandemije i pretrpanog rasporeda, ipak dođe i predvodeći euharistijsko slavlje iskaže ljubav i pastirsku brigu za ovu župnu zajednicu.

Nadbiskup je u homiliji i na kraju liturgije pozvao sve prisutne da se mole za uspešan završetak sinode Beogradske nadbiskupije, a pre svega da podržimo naše mlade podsticajem i molitvom, takođe za nova svećenička i redovnička zvanja. Isto tako je naglasio da u mislima imamo značenje imena Mihael ‒ »Ko je kao Bog«, što je ujedno natpis na ulaznim vratima kraljevačke župe. Na kraju i posle misnog slavlja predstavljene su 3 nove reljefne postaje križnog puta koje je izradio gospodin Aleksandar, nakon čega se otac nadbiskup zadržao u bratskom razgovoru s vernicima.

Matej Vereš

FOLLOW US ON: