Homelokalne vestiProslava sv. Mihaela Arkanđela u Kraljevu

Proslava sv. Mihaela Arkanđela u Kraljevu

U nedelju 2. oktobra 2022. godine, svečano misno slavlje povodom proslave župne slave, u Crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u Kraljevu, predvodio je beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uz koncelebraciju župnika vlč. Antona Kragola i župnika župe sv. Josipa u Kragujevcu vlč. Stipe Vinojčića.

Nadbiskup Hočevar je u svojoj propovedi istakao da upravo ovo slavlje arkanđela, koji se danju i noću klanjaju Bogu, koji je tako beskonačno svet i velik – „sama čista ljubav“, predstavlja izvanrednu dimenziju u kojoj se svaki vernik u trenutku tog slavlja nalazi. „Svako bogoslužje, svaka sveta misa je ustvari nešto izvanredno a ne nešto obično i površno“, naglasio je nadbiskup i istakao da bi svi ljudi poput arkanđela trebali beskonačnom ljubavlju da ljube Boga ali ne samo to, već da imaju poseban odnos prema Njemu samom. Snaga i moć koja dolazi preko same Euharistije, je snaga novog života, snaga novosti Božije reči, koja je upravo svima potrebna u ovom vremenu izazova, kako bi se u svakodnevnom životu, tokom susreta sa svim poteškoćama, ratovima, bolestima, nesporazumima izborili i snagom Božije milosti sve to prevazišli; jer samo Njegova reč svima daje nadu i veru u bolje sutra. „Ti nisi samo to što si danas, ti nisi samo to što sada radiš, ti ne poseduješ samo to što očima vidiš, već svu budućnost, rođen si da veruješ i činiš čuda“, zaključio je nadbiskup Hočevar.

Za vreme misnog slavlja, nadbiskup Hočevar podelio je svim prisutnim vernicima encikliku Pape Franje Svetlo vere koju je sa italijanskog jezika preveo vlč. Aleksandar Ninković.

Nakon svečanog misnog slavlja okupljeni vernici nastavili su druženje u dvorištu crkve.

 

Marija Antonela Kanelić/KMC

FOLLOW US ON: