Homelokalne vestiPrva sveta pričest u Kraljevu nakon više godina

Prva sveta pričest u Kraljevu nakon više godina

U nedjelju 13. juna za našu župu Sv. Mihaela Arkanđela u Kraljevu bio je osobiti dan. Nakon više godina imali smo slavlje Prve svete pričesti. Naših troje prvopričesnika: Marko, Nikola i Sara iz porodice Grgić, prvi puta su pristupili Gospodnjem stolu da bi se sjedinili s Kristom Spasiteljem u svetoj pričesti.

Ovom sretnom događaju prethodila je priprava koju su naši prvopričesnici vrlo revno i radosno pohađali. Na vjeronauku u kojem su živo sudjelovali upoznavali su se sa darom koji im je Božja ljubav pripremila i gorljivo ga iščekivali.

U radosti ovog slavlja, uz veći broj sabranih župljana, a na osobito veselje naših prvopričesnika sudjelovao je i prijašnji župnik Stipo Vinojčić koji ih je pratio od njihova rođenja.

Zahvalni Bogu da smo mogli živjeti ovaj događaj i radujući se s roditeljima naših prvopričesnika, ocem Pavlom i majkom Mirjanom koji su prvi svjedoci vjere svojoj djeci, te cijelom njihovom obitelji, molimo da naši prvopričesnici (također i po zagovoru sv. Antuna Padovanskog) iz dana u dan rastu u zajedništvu s Isusom te napreduju u dobi i milosti pred Bogom i ljudima.

Antun Kragol, župnik

FOLLOW US ON: