HomevestiRimska biskupija otvorila postupak beatifikacije Pedra Arrupea

Rimska biskupija otvorila postupak beatifikacije Pedra Arrupea

Na slici: Otac Pedro Arrupe, 28. generalni poglavar Družbe Isusove

Osoba koja je živjela svetost na vrlo dubok i izvoran način tijekom čitavog svojeg života

Rimska je biskupija otvorila postupak za beatifikaciju oca Pedra Arrupea, 28. poglavara reda Družbe Isusove, objavljeno je u službenom glasilu toga reda. Generalni je poglavar toga reda Arturo Sosa objavio otvaranje postupka 11. jula na susretu Međunarodne udruge isusovačkih sveučilišta u Bilbau, u Španjolskoj. Na početku smo postupka, ali kardinal je Angelo de Donatis, rimski vikar dao biskupijsko odobrenje – rekao je pater Sosa.

Generalni poglavar Družbe Isusove opisao je oca Arrupea kao čovjeka istine ukorijenjenog u Kristu i posvećenog poslanju, čije je najveće čudo činjenica da isusovci i danas postoje.  On je lik od velike važnosti, osoba koja je živjela svetost na vrlo dubok i izvoran način tijekom čitavog svojeg života: kao mladić, kao isusovac, kao odgojitelj novaka, kao provincijski i kao generalni poglavar.

Postupak koji je otvoren ne vodi računa samo o njegovom upravljanju, nego o cijeloj osobi koja je znala suobličiti se Gospodinu čitavog svojeg života – zaključio je sadašnji generalni poglavar isusovačkog reda, pater Arturo Sosa.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: