Homelokalne vestiSaučešće povodom smrti dr Mileta Radojevića

Saučešće povodom smrti dr Mileta Radojevića

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uputio je saučešće Nj. E. Branku Ružiću , potpresedniku Vlade i ministru prosvete, nauke  i tehnološkog razvoja, Nj. E. Maji Popović , ministarki pravde –  Uprava za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama povodom smrti dr Mileta Radojevića.

 

Saučešće mons. Stanislava Hočevara prenosimo u celosti.

 

Poštovani,

Imajući tako pozitivno iskustvo saradnje sa g. dr Miletom Radojevićem, nekadašnjim direktorom Uprave za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama, vrlo me duboko iznenadila vest o njegovom preseljenju u večnost.

Ovih dana intenzivno razmišljam o svim vidicima naše saradnje u kojima je pokazao veliku otvorenost za unapređivanje opšteg dobra svih građana Zemlje, ne deleći ih po nacionalnoj ili konfesionalnoj pripadnosti. Želim izričito da  mu se sada, na prelazu u novi život, u svoje lično ime kao i u ime Beogradske nadbiskupije iskreno zahvalim.

Izražavam isto tako u naše zajedničko ime iskreno saučešće Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gde je u poslednje vreme sarađivao. Isto tako upućujem najdublje saučešće svim članovima Njegove porodice posebno i sinu -prečasnom ocu SPC – kao i svim njegovim prijateljima i saradnicima.

Ubeđen sam, da će njegov duh otvorenosti za opšte dobro – napose duhovnih vrednosti – pomoći svima nama živima da izgrađujemo iskreno zajedništvo i razumevanje.

Ostajući u molitvenom zajedništvu i nadi, pozdravljam Vas posebnim poštovanjem!

 

+ Stanislav Hočevar

beogradski nadbiskup i metropolit

KMC

 

 

 

FOLLOW US ON: