Homelokalne vestiSavjetnik Apostolske nuncijature u Beogradu mons. Fermín Emilio Sosa Rodríguez imenovan apostolskim nuncijem u Papua Novoj Gvineji

Savjetnik Apostolske nuncijature u Beogradu mons. Fermín Emilio Sosa Rodríguez imenovan apostolskim nuncijem u Papua Novoj Gvineji

Papa Franjo imenovao je na Veliku srijedu, 31. marta 2021, točno u podne, mons. Fermína Emilia Sosu Rodrígueza, savjetnika Apostolske nuncijature u Beogradu, apostolskim nuncijem u Papua Novoj Gvineji te mu je istodobno dodijelio naslovu nadbiskupiju Viruno uzdigavši ga na dostojanstvo nadbiskupa.

Mons. Sosu imenovanje je zateklo u Beogradu za vrijeme mise posvete ulja koju je u beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Matije predvodio mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit Beogradski, u zajedništvu sa svim svećenicima Beogradske nadbiskupije. Vijest o imenovanju apostolskim nuncijem Nadbiskupu i svećenicima obznanio je sam mons. Sosa nakon mise posvete ulja, a odluku Svetoga Oca pozdravila su katedralna zvona.

Mons. Fermín Emilio Sosa Rodríguez rođen je u Izamalu, u Meksiku, 12. aprila 1968. godine. Za svećenika je zaređen 12. jula 1998. godine, a svećenik je nadbiskupije Yucatán u Meksiku. Diplomirao je kanonsko pravo. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1. januara 2003. godine, a služio je u papinskim predstavništvima u Papui Novoj Gvineji, Obali Bjelokosti, Burkini Faso, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Srbiji. Poznaje španjolski, engleski, talijanski i francuski jezik.

FOLLOW US ON: