HomevestiSporazum između Dikasterija za laike, obitelj i život i rimske biskupije

Sporazum između Dikasterija za laike, obitelj i život i rimske biskupije

Na slici: Kardinal Angelo De Donatis i kardinal Kevin Joseph Farrell potpisuju sporazum

U Rimu je prekjučer potpisan sporazum između Dikasterija za laike, obitelj i život i rimske biskupije radi organizacije idućeg Svjetskog susreta obitelji koji će se održati 2021. godine.

Polazna točka ne samo za desetke tisuća ljudi koji će doći iz cijelog svijeta na Svjetski susret obitelji koji će se održati u Rimu, u junu 2021. godine, nego i za sve stanovnike kako bi mogli živjeti taj trenutak i pripremu koja mu prethodi, kao priliku za ponovno rađanje i rast, cilj je sporazuma koji su jučer (24. juna) potpisali kardinal Kevin Joseph Farrell, pročelnik Dikasterija za laike, obitelji i život i Papin vikar rimske biskupije, kardinal Angelo De Donatis. Sporazum je potpisan sa svrhom ujedinjenja u organiziranju tog velikog događaja, te podjele zadataka između dviju stvarnosti, u logistici, komunikaciji, prihvatu i pastoralnoj brizi.

Želim da taj izvanredan događaj ne bude prolazna stvarnost – rekao je kardinal De Donatis i istaknuo – nego prilika za služenje s više učinkovitosti i pažnje prema mnogim obiteljima koje žive u Rimu i koje se u velikom broju nalaze u prilikama trpljenja i teškoća koje nisu samo nastale zbog gospodarskih teškoća nego i, kao što se imamo prilike uvjeriti svaki dan, zbog kulturalne slabosti, zbog vrijednosti koje su u krizi, nedostatka identiteta i čvrstih korijena kao što nas često podsjeća papa Franjo.

Pripremajući se za susret, Crkva u Rimu radi na logu, himni, pripremnim katehezama i službenoj slici, dok će Dikasterij pripremiti molitvu. Monsinjor Marco Frisina, osnivač i ravnatelj Zbora rimske biskupije sklada službenu himnu, a Roberta Boesso zadužena je za sliku. Drago mi je da upravo Rim organizira taj događaj – rekao je kardinal Farrell, izražavajući nadu da će susret već tijekom pripreme dati veći poticaj u pripremi za brak. Službena elektronska pošta susreta već je aktivna i glasi: info@rome2021.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: