Homelokalne vestiStudijski dan pripremnog razdoblja Prve Sinode Beogradske nadbiskupije

Studijski dan pripremnog razdoblja Prve Sinode Beogradske nadbiskupije

Danas, 30. aprila  smo okupljeni na dekanatskom studijskom susretu u sklopu priprave na Prvu Sinodu naše Nadbiskupije u župi Uzvišenja Svetog Križa u Nišu. Susret je započeo sa svećenicima niškog dekanata.

Cilj ovog susreta je: zajedno pregledati i raspravljati o pripremljenim materijalima pripremnog razdoblja Sinode kako bismo ih mogli na svojim župama dobro predstaviti vjernicima i tako svoje župne zajednice pripremiti za studijski dan – predsinodalne rasprave po župama Nadbiskupije koje će pomoći u pripremi glavnoga dokumenta za sam rad Sinode.

Početak sinodalnog hoda započeli smo euharistijskim slavljem u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Nišu. Nakon zaziva Duha Svetoga – euharistijsko slavlje u koncelebraciji sa župnikom i dekanom preč. Markom Troštom i kancelarom Nadbiskupije, župnikom u Jagodini i Kruševcu i urednikom Blagovesti preč. Ivanom Poletom predvodio je naš pastir mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit sa službenicima oltara: ministrantima, đakonom i nadbiskupovim tajnikom vlč. Mihaelom Sokolom. Nakon svete mise u župnoj dvorani o. Nadbiskup je pozdravio sve prisutne. Đakon vlč. Mihael je svim okupljenima kroz Power Point prezentaciju objasnio što je to Sinoda u jednoj biskupiji i kako se vjernici laici uključuju u rad Sinode. Niš će svakako ostati zapisan zlatnim slovima kao mjesto u kojem smo započeli sa Sinodalnim hodom pod geslom: Crkva – Božja obitelj – porodica…

(I. P./kmc)

FOLLOW US ON: