HomevestiSućut pape Franje povodom preminuća kardinala Serafima Fernandesa de Araúja

Sućut pape Franje povodom preminuća kardinala Serafima Fernandesa de Araúja

Na slici: Kardinal Serafim Fernandes de Araújo

Bio je kardinal koji je marljivo služio Crkvi te je misionarskim zanosom jačao ljubav prema Isusu Kristu i Crkvi – napisao je papa Franjo u brzojavu koji je poslao brazilskoj nadbiskupiji Belo Horizonte koja je izgubila jednoga od svojih pastira, kardinala Serafima Fernandesa de Araúja, nadbiskupa u miru

Papa je napisao da je s tugom primio vijest o preminuću kardinala Fernandesa de Araúja, koji je preminuo ovih dana, u 96. godini života. U brzojavu nadbiskupu Walmoru Oliveiri de Azevedu, predsjedniku Nacionalne konferencije brazilskih biskupa, Papa je kardinalovoj rodbini i vjernicima izrazio svoju blizinu u molitvi. Povjeravajući Božjem milosrđu toga voljenog kardinala, Sveti je Otac istaknuo njegovu marljivost kojom je služio Crkvi kao svećenik na Drugom vatikanskom saboru, te 50 godina tijekom kojih je u svojoj brazilskoj nadbiskupiji, misionarskim zanosom učinio da se u srcima vjernika poveća ljubav prema Isusu Kristu i njegovoj Crkvi.

Uzdižući molitve da po zagovoru Djevice Marije Bog primi u vječnu radost toga svojega dobrog i vjernog slugu, Papa je na kraju nadbiskupijskoj zajednici koja je izgubila svojega voljenog pastira, Crkvi u Brazilu i svima koji su u ovom trenutku ožalošćeni, udijelio apostolski blagoslov.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: