HomevestiSusret Pape Franje i iračkog predsjednika Barhama Saleha

Susret Pape Franje i iračkog predsjednika Barhama Saleha

Na slici: Papa Franjo i irački predsjednik Barham Saleh  (Vatican Media)

Razgovaralo se o onima koji su bili primorani napustiti zemlju iz koje potječu, te je izražena nada u njihov povratak u sigurnosti, i u njihovo mjesto u budućnosti Iraka

Papa Franjo je u subotu primio u audijenciju iračkoga predsjednika Barhama Saleha. Tijekom srdačnoga razgovora – kako stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – istaknuti su dobri odnosi između Svete Stolice i Iraka, te pozitivan razvoj političkoga stanja u toj zemlji, zahvaljujući također zajedničkim naporima, i uz potporu međunarodne zajednice, u svrhu nacionalnoga jedinstva.

Nazočnost kršćana u Iraku

Spominjući povijesnu nazočnost kršćana u Iraku, istaknut je važan prinos koji daju obnovi društvenoga tkiva – napominje se u priopćenju. Na susretu se, osim toga, razgovaralo o onima koji su bili primorani napustiti zemlju iz koje potječu, te je izražena nada u njihov povratak u sigurnosti, i u njihovo mjesto u budućnosti Iraka.

Dijalog za miran suživot

Sugovornici su se na kraju osvrnuli na razne sukobe i teške humanitarne krize koji pogađaju regiju, ističući potrebni dijalog među različitim etničkim i vjerskim sastavnicama, kako bi se ponovno uspostavilo povjerenje i miran suživot – istaknuto je u priopćenju.

Nakon susreta s Papom, irački se Predsjednik sastao s kardinalom Pietrom Parolinom, Papinim državnim tajnikom i nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: