Homelokalne vestiSv. Ljudevit proslavljen u Boru

Sv. Ljudevit proslavljen u Boru

Župa sv. Ljudevita u Boru 25. avgusta proslavila je svoga nebeskog zaštitnika. Svečano misno slavlje predvodio je mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit. U koncelebraciji s nadbiskupom, osim župnika domaćina, vlč. Marijana Lindića bili su svećenici sa svih strana: vlč. Zvonko Blaško, župnik u Clevelandu (SAD), inače rođen u Boru, zatim vlč. Anton Pernat, također rodom iz Bora, župnik u Smederevu, vlč. Marko Trošt, dekan i župnik u Nišu, vlč. Antun Kragol, župnik u Kraljevu i vlč. Leonid Bevza, župnik u Valjevu. U asistenciji je sudjelovao bogoslov Stipo Filipović. U svečanom euharistijskom slavlju su sudjelovali župljani borske župe, kao i hodočasnici iz Zaječara.

Nadbiskup je u nadahnutoj propovijedi govorio o požrtvovnosti, poniznosti i ustrajnosti sv. Ljudevita koji je kao kršćanski otac i vladar već za života dospio na glas svetosti. Na kraju svete mise, ugodno su nas iznenadili svojim dolaskom pravoslavni svećenici iz borske parohije sv. Đorđa: otac Radoje Mijović, otac Milorad Bajić, otac Milenko Filipović, otac Darjan Komnenović, i bogoslov Dušan Stojmenović. Otac Radoje, kao starješina hrama je uputio čestitke ocu nadbiskupu i svima nama za našu župsku slavu.

Sat vremena prije svete mise, nadbiskup je prisustvovao prvom sastanku župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u zajedništvu sa župnikom Marijanom Lindićem. Ovo je bio prvi sastanak novoizabranih članova župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u kojem je otac nadbiskup istaknuo važnost suradnje vijeća sa župnikom na što plodonosnijem funkcioniranju borske župe.

Marijan Lindić

FOLLOW US ON: