HomeUncategorized @srSvećenik se vratio u liječnićku službu kako bi pomogao u borbi s pandemijom

Svećenik se vratio u liječnićku službu kako bi pomogao u borbi s pandemijom

Talijanski svećenik Fabio Stevenazzi odlučio je na kreativan način odgovoriti na pastoralne i zdravstvene potrebe Talijana koji su teško pogođeni pandemijom koronavirusa, piše Aleteia, a prenosi bitno.net.

Ovaj 48-godišnji dijecezanac prije ulaska u bogosloviju bio je liječnik, a sada se ponovno aktivirao u svojoj bivšoj struci kako bi služio drugima. Nakon što je dobio odobrenje od svojih nadređenih unutar Crkve, vlč. Stevenazzi se javio bolnici u Busto Arsiziju u kojoj su ga njegove nove kolege primile raširenih ruku.

Busto Arsizio s 83 290 stanovnika, šesti je najveći grad talijanske pokrajine Lombardije koja je najpogođenija pandemijom koronavirusa, pa je pomoć liječnika s desetogodišnjim iskustvom rada itekako dobrodošla. Nakon što je 2014. godine zaređen za svećenika, vlč. Stevenazzi nije zanemario medicinu te je redovito pohađao liječničku obuku kako bi njegov certifikat ostao valjanim, a od 2017. godine član je organizacije “Cuamm – liječnici u Africi“ unutar koje je radio u Etiopiji i Tanzaniji tijekom ljeta 2018. i 2019. godine. Kako bi bio osposobljen za pomaganje pacijentima oboljelim od COVID-19, prošao je dodatnu specijaliziranu obuku na kojoj se, između ostaloga, učilo kako zaštititi sebe i kolege od virusa. Jedna od žrtvi koju je vlč. Stevenazzi podnio kako bi pomogao oboljelima je odvojenost od svoje svećeničke subraće s kojima ne smije biti u kontaktu. Za vrijeme svog rada u bolnici ovaj talijanski svećenik će živjeti u zasebnom malenom apartmanu unutar rektorata kako ne bi prenio zarazu drugima.

Pomoć talijanskoj bolnici u kojoj se vlč. Stevanazzi privremeno zaposlio stiže i s drugih strana unutar Crkve. Tako je Župa svetog Josipa iz Busto Arsizija organizirala donošenje sendviča, voća i zdrave hrane zdravstvenim djelatnicima koji se skrbe za zaražene koji zbog intenzivnog posla nemaju vremena ići u nabavu.

(bitno.net/KMC)

FOLLOW US ON: