Homelokalne vestiTijelo mons. Marka Čolića ispraćeno iz Svećeničkog doma u Đakovu

Tijelo mons. Marka Čolića ispraćeno iz Svećeničkog doma u Đakovu

Mons. Marko Čolić, svećenik Beogradske nadbiskupije, preminuo je blago u Gospodinu u ranim jutarnjim satima u četvrtak, 10. studenoga 2022. u Svećeničkom domu u Đakovu, okrijepljen svetim sakramentima. Istoga dana, u kapeli Uzašašća Svećeničkog doma u Đakovu obred ispraćaja tijela pokojnog mons. Čolića predvodio je ravnatelj Doma vlč. Petar Vidović. Uz nadbiskupa đakovačko-osječkog u miru Marina Srakića i pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, nazočila je najbliža rodbina pokojnika, svećenici iz središnjih nadbiskupijskih ustanova, svećenici korisnici Doma, kao i časne sestre i osoblje.

U svome nagovoru vlč. Vidović je istaknuo da je pokojni svećenik Marko, iako kratko živeći sa zajednicom svećenika, svega tri mjeseca, svojom osobnošću uistinu ostavio nemali trag, živeći po primjeru blaženstava – ponizan, jednostavan, krotak, smiren. Također, zahvalio je djelatnicima i časnim sestrama na brizi i njezi koju su mu pružali.

Sprovod mons. Čolića bit će u njegovoj rodnoj Župi sv. Alojzija Gonzage u Pećniku (Vrhbosanska nadbiskupija, Bosna i Hercegovina), u ponedjeljak, 14. studenoga u 13 sati. Tijelo pokojnika bit će izloženo u župnoj crkvi od 11 sati. U 13 sati misu zadušnicu predvodit će umirovljeni beogradski nadbiskup i apostolski upravitelj Beogradske nadbiskupije Stanislav Hočevar. Nakon mise, tijelo mons. Čolića bit će pokopano u obiteljskoj grobnici na obližnjem groblju.

Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije / KMC

FOLLOW US ON: