HomevestiU Asizu započeo susret u spomen na molitvu za mir iz 1986. godine

U Asizu započeo susret u spomen na molitvu za mir iz 1986. godine

Na slici: Bazilika svetog Franje Asiškog

Danas, skoro 33 godine od susreta za mir u Asizu koji je želio sveti papa Ivan Pavao II., u gradu sv. Franje sastali su se predstavnici različitih religija

Danas je u Asizu započeo trodnevni susret predstavnika različitih religija, naslovljen „Dati ekonomiji dušu“. Cilj je toga susreta, s jedne strane, prisjetiti se događaja od 27. oktobra 1986. godine, kada su, na poticaj pape Ivana Pavla II., vjerski vođe iz cijeloga svijeta u gradu svetog Franje zajedno molili za mir.

S druge strane, spomenuti susret služi kao priprema za „Franjinu ekonomiju“, događaj koji će se održati u ožujku sljedeće godine. U vezi s time, nadbiskup Domenico Sorrentino, asiški ordinarij, u razgovoru je za našu radijsku postaju objasnio da je papa Franjo u Asiz pozvao mlade ekonomiste i gospodarstvenike iz cijeloga svijeta da s njima sklopi pakt o obnovi svjetske ekonomije, prožimajući ju vrijednostima ljudskosti i bratstva.

Kako je napomenuo nadbiskup Sorrentino, misli sudionika bit će usmjerene i na događaje u Siriji, kao primjer tragičnoga nasilja koje je opustošilo mnoge dijelove svijeta. To nas potiče da jače nego ikad osjetimo naše traženje mira – rekao je nadbiskup, objašnjavajući kako duh Asiza nije slogan, već životni stil koji, odbacujući rat i prizivajući ekonomiju pravde i solidarnosti, u središte stavlja poštovanje osobe i okoliša te bratstvo među svim ljudskim bićima.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: