HomevestiU Bavarskoj od 4. maja ponovno vjerski obredi s narodom

U Bavarskoj od 4. maja ponovno vjerski obredi s narodom

Bavarski ministar za savezne i europske poslove te medije dr. Florian Herrmann u razgovoru za američki CNN u petak 24. aprila potvrdio je se najvećoj njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj u ponedjeljak 4. maja počinje s održavanjem određenih vjerskih obreda s narodom.

Ministar Herrmann dodao je kako posjetitelji crkava i drugih vjerskih objekata obvezno moraju držati razmak od dva metra jedini od drugih te nositi zaštitne maske, kao mjeru dodatnog opreza. Također, potvrdio je bavarski ministar, trajanje vjerskih obreda ne smije biti duže od 60 minuta.

“Moramo biti oprezni i čuvati jedni druge. No nikakva zaraza se ne bi trebala širiti na vjerskim susretima. Vjera i zajedništvo nas jačaju, osobito u ovim izazovnim vremenima”, kazao je dr. Florian Herrmann iz Kršćansko-socijalne unije (CSU) koja ima 85 zastupnika – uvjerljivo najviše u Bavarskom parlamentu (ukupno 205 zastupnika). Podsjetimo, CSU je na vlasti u Bavarskoj neprekidno još od 1957. godine, samostalno ili kao vodeća stranka u vladajućoj koaliciji..

Inače, kako prenosi CNN u petak 24. aprila, Bavarska je njemačka savezna država s najviše registriranih slučajeva COVID-19 u Saveznoj Republici Njemačkoj te s najviše smrti kao posljedica zaraze koronavirusom.

(IKA/KMC)

FOLLOW US ON: