Homelokalne vestiU beogradskoj katedrali održana Duhovna obnova pod geslom „Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo.“

U beogradskoj katedrali održana Duhovna obnova pod geslom „Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo.“

Pod geslom „Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo.“ (Lk 12,32), u beogradskom Marijanumu održana je trodnevna Duhovna obnova od 14. do 16. juna koju su animirali članovi Molitvene zajednice „Proroci“ iz Subotice.

Susret je započeo u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje je misnim slavljem koje je predvodio vlč. Mihael Sokol, katedralni župnik i rektor Marijanuma, započela trodnevna duhovna obnova. Poticajna propovijed bila je uvod u razmatranja koju su bila dalje produbljivana u ostatku programa prvoga dana, te je nakon nagovora i slavljenja izmoljen zajednički večernji časoslov.

„Suprotnost vjere je strah, jer strah ubija povjerenje“ ovim riječima je Filip Čeliković iz Molitvene zajednice „Proroci“ počeo drugi dan duhovne obnove te je na temu straha dalje promišljao i govorio, zaključivši kako je strah Božiji onaj koji oduševljava i koji je jedini potreban u našim životima. U ostatku dana bila je prilika za ispovijed, molitvu i osobna razmatranja, dok je kruna drugoga dana bilo misno slavlje  i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s molitvom za izljev Duha Svetoga.

Posljednji dan je započeo svečanom nedjeljnom misom gdje je u propovijedi katedralni župnik vlč. Miheal dao ključne poruke za vjernički život. Riječima i djelima svakodnevno svjedočiti Kristov nauk, biti umjeren u svemu i ne uzdizati sebe u odnosu na druge, a isto tako redovito i savjesno obavljati svoje dnevne dužnosti i zadaće ključne su teze iz propovijedi koje su isto tako i smjernice za život katolika. Po završetku mise bilo je završno slavljenje i nagovor koji je vodio Vladimir Kovač, voditelj Molitvene zajednice „Proroci“. Pozitivnih dojmova uz obećanja za skori susret završena je Duhovna obnova u Beogradu.

U programu duhovne obnove sudjelovali su i vjernici župa grada Beograda, a bila je ovo prilika da se svi prisutni duhovno osnaže i bolje povežu s Bogom.

Marin Piuković

FOLLOW US ON: