Homelokalne vestiU Beogradskoj nadbiskupiji proslavljena Nedelja Dobrog Pastira

U Beogradskoj nadbiskupiji proslavljena Nedelja Dobrog Pastira

Svečano euharistijsko slavlje na Četvrtu uskrsnu nedelju – Nedelju Dobrog Pastira, tačnje 8. maja 2022. godine u crkvi Krista Kralja u Beogradu, u večernjim satima predvodio je mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit. Na ovu Četvrtu vazmenu nedelju, Nedelju Dobroga Pastira, ujedno je i dan molitve za duhovna zvanja.

U uvodnoj reči nadbiskup Hočevar pozdravivši sve prisutne časne sestre kao i Bogu posvećene osobe, osvrnuo se na ne tako lepu ali realnu istinu u kojoj se nalazi Beogradska nadbiskupija kao i uopšteno Crkva u svetu, a to je upravo “manjak zvanja” i ujedno pozvao sve prisutne da se mole ne samo za buduća već i za postojeća zvanja, ne bi li ustrajala na tom putu.

Nadbiskup Hočevar, svoju homiliju započeo je upućujući čestitke svim Bogu posvećenim osobama, redovnicima i redovnicama; ujedno se prisećajući svog poziva, poziva na službu sledbenika i učenika Dobroga Pastira – Isusa Krista. Žrtva i strah ali i ustrajna molitva, u vremenu nemaštine i siromaštva izrodili su poziv za ovu službu, službu služenja drugima, zatim službu sveštenika, a sada Božijom voljom i Beogradskog nadbiskupa.
Pozvavši sve da slušaju glas Isusa Krista, nadbiskup je istakao da je upravo ta ljubav – ljubav Dobrog Pastira, Isusa koji daje svu svoju ljubav, žrtvujući se za svoje “stado”, glas poziva koji se daje svima na raspolaganje kroz Reč Božiju ali koja se i kroz druge ljude objavljuje svima. To je Reč Života, Reč pobede nad smrću, Reč ljubavi, zaključio je nadbiskup.

Nakon homilije usledila je obnova krsnih obećanja.

 

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: