HomevestiU nazočnosti Svetoga Oca započeo 33. sastanak Vijeća kardinala

U nazočnosti Svetoga Oca započeo 33. sastanak Vijeća kardinala

Na slici: Papa Franjo s članovima Vijeća kardinala (arhivska snimka)  (© Vatican Media)

Jučer je prijepodne, u prisutnosti pape Franje, u Vatikanu započeo sastanak Vijeća kardinalā koji će završiti u srijedu. Nastavlja se razmatranje nove apostolske konstitucije

Kardinali savjetnici ponovno su se sastali s papom Franjom na 33. sastanku Vijeća kardinalā. Njihov će rad biti podijeljen na tri dana, do srijede, 19. februara. Na dnevnom je redu nacrt dokumenta koji će zamijeniti apostolsku konstituciju „Pastor Bonus“ svetoga Ivana Pavla II., koja je na snazi od 28. juna 1988. godine, a koja sadrži 193 članka, 2 dodatka te promjene koje su uveli Benedikt XVI. i papa Franjo.

 

Radovi prethodnoga sastanka

Na 32. sastanku skupine C6, održanom u prisutnosti pape Franje od 2. do 4. decembra prošle godine, nastavio se razgovor o nacrtu nove apostolske konstitucije. Pritom je posebna pozornost – kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice – posvećena odnosima između Kurije i biskupskih konferencija, te nazočnosti vjernika laika, muškaraca i žena, na odlučujućim dužnostima u uredima Kurije i drugim tijelima Crkve, kao i razmatranju teološko-pastoralnih temelja tih vidika.

 

Prijedlozi na razmatranju

Tiskovni je ured Svete Stolice o tom sastanku izvijestio također da su na stol Vijeća kardinalā stigli neki prijedlozi za tekst nove apostolske konstitucije, odnosno materijal skupljen od rujna pa do nekoliko dana prije početka sastanka, koji će – kako je istaknuto u priopćenju iz decembra prošle godine – biti pročitani i razmotreni na sljedećem sastanku u februaru 2020. godine.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: