HomenajaveU nedjelju, 10. maja, nadbiskup Hočevar hodočasti Gospi Beogradskoj

U nedjelju, 10. maja, nadbiskup Hočevar hodočasti Gospi Beogradskoj

Katolički biskupi u Republici Srbiji donijeli su u petak 8. maja 2020. godine upute o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja nakon ukidanja vanrednog stanja u kojima su opozvali Odredbe vezane za obustavu liturgijskih slavlja s narodom za vrijeme trajanja vanrednog stanja, koja su stupile na snagu 19. marta 2020. Tako su od pete uskrsne nedjelje, 10. maja 2020., dopuštena ponovna javna liturgijska slavlja s narodom uz pridržavanje svih epidemioloških uputa vezanih za suzbijanje koronavirusa, pri čemu je naglasak stavljen na fizičko distanciranje.

Mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit beogradski, na petu uskrsnu nedjelju, 10. maja 2020., hodočastiti će Gospi Beogradskoj čiji se lik nalazi u crkvi Svetoga Petra u Makedonskoj ulici 23, u Beogradu i tom će prilikom u 10 sati predvoditi svečano euharistijsko slavlje kojim će zahvaliti za dar zdravlja svih vjernika Beogradske nadbiskupije. Naime, do danas, koliko je to poznato Beogradskoj nadbiskupije, niti jedan vjernik nije obolio od koronavirusa.

Ovim putem pozivamo vjernike grada Beograda i sve ljude dobre volje da se pridruže hodočašću i zahvalnom euharistijskom slavlju.

(ms-KMC)

FOLLOW US ON: