HomevestiU Nigeriji oslobođen otac Oboh koji je otet prošli tjedan

U Nigeriji oslobođen otac Oboh koji je otet prošli tjedan

Svećenik Nicholas Oboh, 13. februara otet je na jugu Nigerije i 18. februara 2020. godine, oslobođen.

Na jugu je Nigerije, 18. februara, oslobođen otac Nicholas Oboh, svećenik koji je otet prošli tjedan. Drago mi je što vas mogu obavijestiti da je naš svećenik, otac Nicholas Oboh, koji je otet 13. februara, ponovo zadobio svoju slobodu – rekao je glasnogovornik biskupije Uromi, u poruci koju je 18. februara, poslao putem WhatsAppa i dodao – Svima zahvaljujemo za molitve!

Otmica oca Oboha u Nigeriji posljednja je u nizu otmica i ubojstava katolika i pripadnika drugih kršćanskih vjeroispovijesti. Početkom ovoga tjedna, u saveznoj nigerijskoj državi Borno, naoružana je islamska skupina upala u nekoliko vozila, zapalivši ih i ubivši 30 ljudi među kojima jednu trudnu majku i njezino dijete.

U napadu je uništeno 18 vozila koja su bila puna hrane za te krajeve. Osim toga, podsjećamo na 4 bogoslova iz bogoslovije Dobroga Pastira u Kakauu, u saveznoj državi Kaduna na sjeverozapadu Nigerije, koji su oteti 8. januara. Najmlađi od njih Michael Nnadi koji je imao samo 18 godina ubijen je, dok su ostala trojica oslobođena. Jedan od njih zbog zadobivenih rana nalazi se u teškom stanju u bolnici – prenijela je katolička tiskovna agencija FIDES.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: