HomevestiU Poljskoj 100.000 katoličkih volontera pomaže u borbi protiv pandemije

U Poljskoj 100.000 katoličkih volontera pomaže u borbi protiv pandemije

Donacijama i akcijama pomoći Katolička Crkva u Poljskoj sudjeluje u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom, a u sve 44 dijeceze djelatno je 100.000 volontera, prenosi Kathpress 31. marta podatke Poljske BK.

Volonteri dijele pakete namirnica i tople obroke starijima i osobama u karanteni, prikupljaju opremu za bolnice, organiziraju virtualne radionice za djecu ili pružaju duhovnu i psihološku pomoć.

Poljski biskupi podsjećaju da se u korizmi i Uskrsnom vremenu uvijek prikuplja milostinja, a ove je godine ona, zbog prijetnje pandemije, još neophodnija, istaknuo je glasnogovornik biskupske konferencije Pawel Rytel-Andrianik. Milodarima se želi pomoći osobito starijima, usamljenima i beskućnicima, a na mnogim mjestima organiziran je i telefonski kontakt za pastoral i razgovor sa svećenicima, dodao je.

Poljski Caritas pokrenuo je kampanju prikupljanja priloga za zaštitne maske i rukavice za bolnice i zdravstvene djelatnike, neke biskupije stavljaju svoje prostore na raspolaganje za osobe u karanteni, a predsjednik Poljske BK nadbiskup Stanislaw Gadecki u video poruci ovoga vikenda pozvao je vjernike na solidarnost sa žrtvama pandemije, navodi Rytel-Andrianik.

U Poljskoj je koronavirusom zaraženo 2055 osoba, a 31 ih je preminula.

(IKA/KMC)

FOLLOW US ON: