HomevestiU Vatikanu nova ambulanta za beskućnike i hodočasnike

U Vatikanu nova ambulanta za beskućnike i hodočasnike

Na slici: Ambulanta “Majka Milosrđa”

Povodom Božića papa Franjo beskućnicima daruje ambulantu koja će se nalaziti ispod kolonade na Trgu sv. Petra. Zvat će se “Ambulanta – Majka Milosrđa”. Također će služiti hodočasnicima tijekom papinskih audijencija

Papinska milostinjarnica otvara novu ambulantu pod Berninijevom kolonadom na Trgu sv. Petra, koja će zamijeniti dosadašnju, otvorenu u februaru 2016. godine. Ta je ambulanta dar pape Franje beskućnicima kojima su već i prije, uz tuševe i brijačnicu, bile dostupne i usluge zdravstvenih djelatnika.

Radove, koji su ovih dana završeni, osmislila je, vodila i provela Uprava grada Vatikana, u koordinaciji s Vatikanskom upravom za higijenu i zdravlje. Ambulanta se sastoji od uprave, tri prostorije za medicinske preglede, dvije kupaonice i čekaonice. Sobe su opremljene novom opremom i medicinskim aparatima koji se koriste za liječničke preglede u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ambulanta će biti otvorena za preglede potrebitih osoba tri dana u tjednu: ponedjeljkom, četvrtkom i subotom. Ostalim će danima ambulanta biti na raspolaganju hodočasnicima tijekom papinskih audijencija ili drugih događanja na Trgu sv. Petra.

U ambulanti “Majka Milosrđa” volontirat će liječnici, medicinski tehničari i drugo zdravstveno osoblje zaposleno pri Svetoj Stolici i na rimskom Sveučilištu Tor Vergata te volonteri Udruge solidarne medicine i Talijanske udruge podologa. Također, u spomenutu će ambulantu dolaziti studenti i specijalizanti Medicinskog fakulteta Tor Vergate.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: