Homelokalne vestiUsluge Caritasa u Valjevo odvijaju se bez zastoja

Usluge Caritasa u Valjevo odvijaju se bez zastoja

Bez obzira na vanredno stanje u Republici Srbiji i pandemiju korona virusa, Caritas Valjevo i dalje sve svoje usluge pruža redovno i bez zastoja.

Caritas Valjevo počeo je sa radom početkom devedesetih godina i svojim aktivnostima ublažavao je posledice, ne samo rata i raspada Jugoslavije, nego kasnije i posledice NATO bombardovanja, realizujući različite projekte, od interventnih programa pomoći do dugoročnih programa. Tih godina Caritas Valjevo je funkcionisao kao filijala Caritasa Beogradske nadbiskupije, a službeno delovanje počinje otvaranjem kancelarije u Valjevu u januaru 2001. godine.

Sadašnje aktivnosti Caritasa Valjevo se odnose na realizaciju projekata i aktivnosti pomoći ugroženim grupama, prvenstveno starima i Romima, uslugama socijalne zaštite, razvojem socijalnog preduzetništva, delovanja u vanrednim situacijama i promociji zaštite mentalnog zdravlja u zajednici.
Danas, šestnaestočlani tim Caritasa Valjevo na mesečnom nivou pruža 10.000 usluga u okviru pomoći u kući za 116 korisnika, dve tone veša se operu za lica koja žive na ivici margine i pruži se pomoć za preko 50 domaćinstava.

O radu Caritasa Valjevo u ovim vanrednim uvetima, donosimo prilog Vtv Valjevo.

FOLLOW US ON: