HomevestiVatikan za potrebite hranu kupio na potresom pogođenom području

Vatikan za potrebite hranu kupio na potresom pogođenom području

Na izričit Papin zahtjev, Apostolska je milostinjarnica ovih dana obišla područje središnje Italije, pogođeno snažnim potresima, te od malih prodavača, koji su nakon potresa u velikim teškoćama, kupila tipične prehrambene proizvode. Objavio je to, u posebnom priopćenju, spomenuti ured Svete Stolice, koji se, u Papino ime, bavi karitativnim radom.

Dogovor s biskupima iz potresom pogođenih područja

U dogovoru s biskupima iz potresom pogođenih područja, određeno je, naime, nekoliko skupina poljodjelaca i proizvođača čijim gospodarstvima, zbog štete prouzročene potresom, prijeti zatvaranje.

Pomoć gospodarstvima u nevolji

Apostolska je milostinjarnica kupila velike količine njihovih proizvoda, sa željom koju je izrazio Sveti Otac – kako je istaknuto u priopćenju – da im se pomogne, te da ih se ohrabri da nastave sa svojim aktivnostima. Ta je gesta u skladu s učiteljstvom pape Franje koji je na raznim susretima često podsjećao da se, kada se ne zarađuje za kruh, gubi dostojanstvo. Svi kupljeni proizvodi odmah su raspodijeljeni pučkim kuhinjama u Rimu, za pripremu svakodnevnih obroka darovanih potrebitima i beskućnicima – stoji u priopćenju.

Ponovno pokrenuti gospodarstvo

I u samoposluzi koja se nalazi unutar Grada Vatikana, i koja je rezervirana za zaposlene u Vatikanu, moguće je kupiti tipične proizvode iz toga, potresom pogođenoga, područja, podupirući tako ponovno poticanje gospodarstva u tom dijelu središnje Italije koja je još uvijek u teškoj situaciji.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: