HomevestiVatikanski radio ponovno u Amazoniji putem kratkih valova

Vatikanski radio ponovno u Amazoniji putem kratkih valova

Na slici: Amazonski krajolik u sumrak

Brazilski će program Vatikanskoga radija – Vatican News od 1. augusta, nekoliko tjedana uoči Sinode o panamazonskom području, ponovno na kratkim valovima prenositi program za Amazoniju

Već više od 61 godinu Brazil sluša Papin glas putem Vatikanskoga radija. Nakon određene stanke, Brazilski će program papinskoga radija 1. augusta ponovno, preko kratkih valova, prenositi program za Amazoniju. Slijedom sve skorije Sinode za panamazonsko područje, koja će se održati od 6. do 27. oktobra ove godine, Vatikanski radio – Vatican News na taj način pokazuje svoju pozornost prema važnom području Brazila u kojemu je radio glavno sredstvo komunikacije.

 

Dvadeset i pet milijuna slušatelja

Papin će glas ponovno moći čuti više od 25 milijuna ljudi koji žive u Amazoniji, zelenim plućima našeg planeta – istaknula je Christiane Murray, iz Brazilskoga programa. Riječ je o gotovo 400 naroda različitih tradicija te vjerskih i duhovnih stvarnosti. Odluka o prijenosu putem kratkih valova donesena je u skladu sa zemljopisnom stvarnošću Amazonije, u svijesti da svi imaju pravo primiti na neki način Kristovu poruku.

 

Brazilski program – povijest duga gotovo 90 godina

Ustanovljen u martu 1958., 27 godina nakon osnivanja Vatikanskoga radija, 12. februara 1931. godine, Brazilski je program jedna od oko 40 jezičnih stvarnosti koje u cijeli svijet donose crkveni nauk, papinsko učiteljstvo i aktualne vijesti iz svijeta protumačene u svjetlu Evanđelja.

Brazilski je program u svojoj povijesti pratio sedam pontifikata, od Pija XII. do pape Franje. Sada on nudi veliki niz svakodnevnih multimedijalnih programa na različitim platformama – na radiju, internetu i društvenim mrežama. U prigodi njegove 50. obljetnice, u martu 2008. godine, papa Benedikt XVI. je izrazio zahvalnost Brazilskom programu za dragocjenu službu u naviještanju Evanđelja i u promicanju zajedništva između Crkve i brazilskoga naroda.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: