HomevestiVijeće kardinala (C9) izrazilo punu solidarnost papi Franji

Vijeće kardinala (C9) izrazilo punu solidarnost papi Franji

Na slici: Zasjedanje Vijeća kardinala (arhivska snimka)

Jučer je u Vatikanu započelo zasjedanje Vijeća kardinala (C9) na kojemu su članovi vijeća izrazili solidarnost s papom Franjom u vezi s nedavnim zbivanjima. U priopćenju se Tiskovnoga ureda Svete Stolice napominje također da će Sveta Stolica dati moguća potrebna pojašnjenja

Vijeće kardinalā izrazilo je punu solidarnost s papom Franjom zbog zbivanja koja su se događala prošlih tjedana, svjesno da će u sadašnjoj raspravi Sveta Stolica dati moguća potrebna pojašnjenja – objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Vijeće se sastalo 10. septembra, i toga prvog dana 26. zasjedanja, pripremajući se predati Svetom Ocu prijedlog za reformu Rimske kurije sastavljen u prvih pet godina djelovanja, te u vidiku nastavka rada, odlučilo je zamoliti Papu mišljenje o radu, strukturi i sastavu samoga vijeća, uzimajući u obzir i poodmaklu dob nekih članova vijeća. Vijeće je također izrazilo zadovoljstvo uspjehom IX. svjetskog susreta obiteljī u Dublinu, te čestitalo kardinalu Kevinu J. Farrellu i Dikasteriju za laike, obitelj i život, koji su zajedno s nadbiskupom Diarmuidom Martinom organizirali taj događaj – stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: