Homelokalne vestiVjernici, predvođeni nadbiskupom Hočevarom, molili za kradljivca liturgijskih stvari

Vjernici, predvođeni nadbiskupom Hočevarom, molili za kradljivca liturgijskih stvari

U katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, na koncu euharistijskog slavlja u subotu, 5. februara 2022. godine, koje je, u sklopu pobožnosti prvih subota, predvodio mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, potaknut lijepom kršćanskom gestom njegove majke koja je svoju djecu učila da mole za ubojicu njihova oca, nadbiskup je pozvao okupljene vjernike da mole za osobu koja je otuđila kofer s nadbiskupovim liturgijskim stvarima. Stoga je okupljena vjerska zajednica, prije završnog liturgijskog blagoslova, molila za obraćenje osobe koja je, vjerojatno ne znajući što je u koferu i misleći da su u njemu vrijedne stvari, otuđila liturgijsko odijelo i liturgijske predmete koji pripadaju nadbiskupu Hočevaru.

Liturgijske stvari ukradene za vrijeme molitve za obitelj nestaloga Mateja Periša

Naime, u petak, 4. februara 2022. godine nadbiskup je imao večernju misu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu, a nakana mise bila je za obitelj nestaloga Mateja Periša koji je u Beogradu nestao 30. decembra 2021. godine te za njegov pronalazak. Nakon misnoga slavlja kofer s liturgijskim odijelom i stvarima nadbiskupa Hočevara odložen je u automobil, a nadbiskup se zajedno s ostalim svećenicima i Nenadom Perišem, ocem nestaloga Mateja uputio u franjevački samostan sv. Ante Padovanskog gdje su svi zajedno molili večernju molitvu časoslova i krunicu na istu nakanu. Za to vrijeme u dvorištu franjevačkog samostana za sada nepoznati počinitelj provalio je u automobil razbivši staklo, otvorivši isti te je iz njega odnio kofer s liturgijskim odijelom i stvarima. O svemu je odmah upoznata policija koja je izišla na mjesto događaja i napravila uviđaj te koja i dalje traga za počiniteljem.

Liturgijske stvari mogu se vratiti u Beogradsku nadbiskupiju ili u policijsku postaju

Beogradska nadbiskupija poziva počinitelja da vrati otuđene stvari za koje iz Nadbiskupije vjeruju da nikome drugome neće biti od koristi, a eventualne pronalazače istih da se jave u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku postaju.

kmc/ms

FOLLOW US ON: