Homelokalne vestiVrijednost darivanja i svjedočenja Isusa Krista današnjem svijetu

Vrijednost darivanja i svjedočenja Isusa Krista današnjem svijetu

Na blagdan Prikazanja Gospodinovog u Hramu ili Svijećnice 2. februara 2018., beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar predvodio je euharistijsko slavlje zajedno s redovnicima Nadbiskupije. Na ovaj dan Bogu posvečenih osoba, u Beogradu su se okupili redovnici, redovnice i Bogu posvećene osobe kao što su fokolarine i fokolarini, da bi zajedno proslavili svoj blagdan. Pridružile su se također sestre iz Apostolskog egzarhata iz Kule i Ruskog Krstura.

“Ovaj nas blagdan povezuje s dvjema najvećim kršćanskim tajnama: utelovljenja Božjega sina i pashalnim misterijem”, rekao je nadbiskup u prigodnoj propovijedi i poželio da nas ovaj blagdan ispuni sa novim spoznajama, novom voljom i novom apostolskom snagom.

“Kuda ja hoću, koji je moj životni cilj i koja zadača?”, pitao se mons. Hočevar. Naglasio je da i mi želimo poput Djevice i Josipa čuti, tko je za nas Isus, želimo čuti što nam o tom Isusu govori Šimunova mudrost i starost i proročica Ana u svojim visokim godinama.

“Naš Bogu posvečeni život jest ono neprestano događanje naših i Božjih dubina koje ne podnose nikakve riječi ni komentara”, još je rekao nadbiskup te zaključio: “Danas želimo ponovo i jače otkriti da je darivanje nas samih Bogu središnje mjesto svjedočenja, objavljivanja i navješćivanja Isusa Krista današnjem svijetu”.

Nakon svete mise okupili smo se u sali Europa, u kući Nadbiskupije gdje je nadbiskup mons. Stanislav Hočevar imao izlaganje o ulozi i poslanju Bogu posvećenih osoba u Beogradskoj nadbiskupiji koja se nalazi u Sinodalnom procesu: Crkva – Božja obitelj. Zatim, kako realizirati svoje tipično poslanje kao karizma communio u Godini zajedništva, koju je za Beogradsku nadbiskupiju novembra 2017. proglasio beogradski nadbiskup mons. Hočevar. Nakon izlaganja je uslijedila diskusija i razmjena prijedloga za godinu koja je pred nama. Svi smo se složili da se traži veće zajedništvo i upoznavanje među svim karizmama i predložili jednodnevni susret i druženje.

Na kraju susreta je došao i apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani kako bi pozdravio sve okupljene redovnike, redovnice i Bogu posvećene osobe te iskazao svoju blizinu, molitve i zahvalnost na njihovoj prisutnosti i svjedočenju.

(R.Z./kmc)

FOLLOW US ON: